אני לא יודע אם זה ייחודי למדהימה שלי*, או שזה אופייני לנשים רבות. תאמרו לי אתם.
תוך כדי מסע קניות שגרתי, נתקלת המדהימה במוצר אשר, נאמר זאת בעדינות, הצורך שלנו בו מוטל בספק. מקדם אותנו שלט: במבצע! המוצר נבחן אנה ואנה, ואז מתפתח דיאלוג כזה:
"רק 30 שקלים!" היא קוראת באושר.
"אבל אנחנו לא צריכים את זה," אני מנסה.
"אולי נצטרך בעתיד."
"אז נקנה בעתיד."
"אבל עכשיו זה במבצע."
"לכי תדעי, אולי יהיה מבצע יותר טוב."
או אז מגיע הטיעון המנצח:
"אבל במקור זה 600 שקלים!"
או, יש לנו כאן 95% הנחה. הנקודה שברורה לי היא, כמובן, שזה בכלל לא משנה כמה זה עלה במקור. הנקודה שפחות ברורה לי היא, אם כך, למה לה לא משנה כמה עולה להם לייצר את המוצר? הרי שלפי אותו הגיון, אם עלות ייצור המוצר (ונתחשב באריזה, הובלה, אחסון וכל השאר) היא שקל וחצי, הרי שאנחנו נדפקים ב- 95%, כי "הם" קבלו הנחה של 95% במכירת המוצר**. אז למה שנקנה בכזה מחיר רע?
הגיון של נשים. אני לא מבין כיצד המילה "מבצע" מהלכת עליהן קסם. חוויתי אפילו מצב שבו בטלוויזיה נאמרה אותה מילה, והיא זו שגרמה לה להרים את הראש ולהתעניין בפרסומת.
איכשהו, תמיד מסתבר בדיעבד שאני פשוט לא מבין, שלמעשה לא רק שאנחנו צריכים את המוצר ומשתמשים בו, גם לא ברור איך הסתדרנו בלעדיו; ומאותו רגע אותו מוצר הופך לבן-בית, ואנו קונים אותו גם כשיש הנחה רק של 20%, וזאת לאחר העלאה של כ- 30% במחיר המקורי.
אגב, הטענה שלי ש"אולי יהיה מבצע יותר טוב בעתיד" נשארת תמיד ללא מענה. אני מניח שהתשובה היא לאורך הקווים של "מצוין, נקנה גם אז".
* שאני אוהב מאד מאד.
** ולמעשה הרוויחו 2000%; אם הייתי רוצה לדייק, הייתי מציע מעט יותר מ- 15 שקלים לייצור המוצר.
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
3 תגובות:
היי
אם זה מנחם אותך אז גם המשפט "1+1" עובד עלינו ואפילו אחד והשני בחצי מחיר מהווה את אותה השפעה או לפחות מפנה את תשומת ליבנו לכך?
למה?בגלל אותן השפעות פסיכולוגיות שסביבן בנו מקצוע שלם והוא שיווק ומכירות.
אולי באותם רגעים שאתה עומד מול המוצר שלא מעניין אותך אך את המדהימה שלך כן הטענות שאתה מציג כעת מאוד משכנעות אבל תנסה לדמיין את הסיטואציה בה אתה נתקל בשלט כזה מפתה למוצר שמאוד מעניין למרות שבאמת כרגע אפשר לחיות בלעדיו אולי גם אתה היית מתפתה? אני חושבת שבגדול כולנו מושפעים בדרך זו או אחרת ממבצעים / הנחות וכדומה אם נבחר לקנות או לא תלוי בכמה המוצר מעניין אותנו מלכתחילה והפרסום מהווה לנו רק תירוץ...
שרון, הייתי מצפה שאם יש השפעה מנטרלת לאותו פרסום, למשל בן-זוג שמתריע על כך שאת עומדת ליפול בפח שיווקי, תוכלו להתגבר ולהמנע מקניה.
אני לא צריך לדמיין סיטואציות כאלה, אני נתקל בהן כל הזמן - ואני לא מתפתה. Simple as that.
אולי יהיה לך קשה להזדהות עם הדוגמאות הבאות אבל העניין בהחלט דומה. בגדול אתה צודק, התרעת בפני בן אדם שהוא עדית ליפול באיזו שהיא מלכודת והוא לא הקשיב לך להסביר לך כמה זה קורה?
כמה הורים מנסים למנוע מהילדים שלהם לטעות והילדים כמובן שלא מקשיבים.
אני בטוחה שהרבה בחורות מקסימות שנפגעו מגברים שומעות מהסביבה הקרובה שלהן את המשפט: "אבל אמרנו לך מההתחלה שהוא אפס". שורה תחתונה, אתה צודק אם אנשים היו יותר מקשיבים פחות טעויות היו נגרמות בין אם כלכליות, רגשיות, מקצועיות וכו'. למה? הרבה סיבות...אולי כי אנחנו תמיד מרגישים חזקים וגיבורים בהתחלה ואולי כי נדמה לנו שלא ממש מבינים אותנו ואולי עד שלא נקבל את התובנה בעצמנו לא נפיק את הלקח.
הוסף רשומת תגובה